28 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΙΝΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΕΙΜ. ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ 8ο

Ενόψει του πολύ μεγάλου επόμενου αθλητικού γεγονότος που δεν είναι άλλο από τους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Ν. Κορέας , το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2018 θα παρουσιάζουμε ανά ημέρα ένα μικρό αφιέρωμα σε αθλητές , ομάδες και στιγμές που έμειναν στην ιστορία και χαραγμένα καλά στις μνήμες των φιλάθλων.

Μια από τις πιο μεγάλες φυσιογνωμίες στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι και αυτή της αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ Καταρίνα Βιτ. Πήρε μέρος στις Ολυμπιάδες του Σεράγεβο 1984 και του Κάλγκαρι 1988 κατακτώντας στο ατομικό γυναικών δύο χρυσά μετάλλια για λογαριασμό της Ανατολικής Γερμανίας. Γεννημένη στο Στάακεν δίπλα ακριβώς από το Τείχος του Βερολίνου η Βιτ ήταν το μεγαλύτερο όνομα την δεκαετία του 80 αλλά και γενικά σε όλη την ιστορία του αθλήματος , σαρώνοντας τα πάντα την περίοδο 1983 έως 1988 κατακτώντας δέκα χρυσά μετάλλια σε ένδεκα διοργανώσεις ( δύο χρυσά σε ισάριθμες Ολυμπιάδες , τέσσερα χρυσά σε ισάριθμα ευρωπαικά πρωταθλήματα και τέσσερα χρυσά με ένα αργυρό σε πέντε διοργανώσεις παγκοσμίων πρωταθλημάτων ). Η επιμονή της στην προπόνηση έχει μείνει παροιμιώδης αφού προπονούνταν για 6 μέρες την βδομάδα επί 7 ώρες καθημερινά και 3 ώρες για τις υποχρεωτικές φιγούρες. Με το τέλος της καριέρας της ασχολήθηκε με το άθλημα και μετά πέρασε στην show biz όπου πήρε μέρος σε τηλεφίλμ κερδίζοντας το βραβείο Έμμυ , τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες δίπλα σε φτασμένους ηθοποιούς όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Μπρουκ Σηλντς. Αργότερα και λόγω της εντυπωσιακής της εμφάνισης και ομορφιάς , δέχθηκε την πρόταση του περιοδικού Playboy για να κάνει και γυμνή φωτογράφηση.

Μοιραστείτε την είδηση...Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email this to someone