37 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ: ΧΡΥΣΟ ΣΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΕΙΜ. ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ 7ο

Ενόψει του πολύ μεγάλου επόμενου αθλητικού γεγονότος που δεν είναι άλλο από τους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Ν. Κορέας , το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2018 θα παρουσιάζουμε ανά ημέρα ένα μικρό αφιέρωμα σε αθλητές , ομάδες και στιγμές που έμειναν στην ιστορία και χαραγμένα καλά στις μνήμες των φιλάθλων.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές μονομαχίες στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι και αυτή ανάμεσα στον Γάλλο Μαρτάν Φουρκάντ και τον Νορβηγό Εμίλ Χέγκλε Σβέντσεν , στο αγώνισμα της Μαζικής Εκκίνησης του Biathlon στην Ολυμπιάδα του Σότσι το 2014.  Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου αλλά λόγω περιορισμένης ορατότητος μεταφέρθηκε για το επόμενο πρωινό όπου πήρε πάλι δύο αναβολές λόγω ομίχλης για να διεξαχθεί τελικά το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου κάτω από έντονη χιονόπτωση. Το πρώτο πέρασμα από το σκοπευτήριο ήταν και αυτό που στην ουσία έκρινε και τον αγώνα αφού ο Γάλλος σούπερ σταρ είχε μια άστοχη βολή με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 23η θέση και 37 δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση που βρισκόταν ο Ρώσος Σιπούλιν και ο Σβέντσεν. Στο υπόλοιπο του αγώνα η αστοχία του Ρώσου και τα άψογα περάσματα στο σκοπευτήριο , έφερε τον Γάλλο να καλύπτει την απόσταση και να φεύγει για τον τελευταίο γύρο έχοντας προβάδισμα 4 δευτερολέπτων από τον αψεγάδιαστο Τσέχο Αντρέι Μόραβετς και 5 δευτερολέπτων από τον Σβέντσεν. Μετά από μια συναρπαστική μονομαχία με εναλλαγές στην κορυφή και από τους τρεις αθλητές έφερε τον Σβέντσεν να κατακτά μια δραματική νίκη σε βάρος του Φουρκάντ η οποία κρίθηκε από το φώτο φίνις στα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Μοιραστείτε την είδηση...Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email this to someone