42 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ: ΕΝΤΙ Ο ΑΕΤΟΣ (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΕΙΜ. ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ 6ο

Ενόψει του πολύ μεγάλου επόμενου αθλητικού γεγονότος που δεν είναι άλλο από τους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Ν. Κορέας , το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2018 θα παρουσιάζουμε ανά ημέρα ένα μικρό αφιέρωμα σε αθλητές , ομάδες και στιγμές που έμειναν στην ιστορία και χαραγμένα καλά στις μνήμες των φιλάθλων.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί ο Βρετανός άλτης σκιέρ Μίκαελ Έντουαρντς γνωστός και σαν << Έντι ο Αετός >> ο οποίος πήρε μέρος στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του 1988 στο Κάλγκαρι του Καναδά. Ο Έντι έγινε ο πρώτος Βρετανός άλτης που έπαιρνε μέρος σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1928 και παρά την αντίδραση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Κάλγκαρι. Αγωνίστηκε και στους αγώνες αλμάτων από βατήρα των 70 και 90 μέτρων παίρνοντας την τελευταία θέση και τις δύο φορές. Οι επιδόσεις του οι οποίες αποτελούσαν και ρεκόρ Βρετανίας , σε σύγκριση με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους υστερούσαν χαρακτηριστικά ( στον αγώνα των 70μ. συγκέντρωσε 69.2 βαθμούς όταν ο προτελευταίος είχε 140.4 και ο νικητής 229.1 βαθμούς ενώ στον αγώνα των 90μ. συγκέντρωσε 57.5 βαθμούς με τον προτελευταίο να έχει 110.8 και ο πρώτος 224 βαθμούς ) αλλά η αγάπη που εισέπραξε από το κοινό και η δημοφιλία που απέκτησε στην διάρκεια των Αγώνων ήταν απίστευτη , φτάνοντας στο σημείο ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων στην τελετή λήξης να τον αναφέρει ως παράδειγμα. Η μεγάλη θέληση του και η πίστη πως μπορεί να καταφέρει να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν παροιμιώδης , με αποτέλεσμα να γίνει πρόσφατα ακόμα και ταινία με πρωταγωνιστή τον Τέιρον Έγκερτον και συμπρωταγωνιστές τους Χιου Τζάκμαν και Κρίστοφερ Γουώκεν παραγωγής 2016 , προτεινόμενη το 2017 για το βραβείο Empire ως καλύτερη Βρετανική ταινία.

Μοιραστείτε την είδηση...Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email this to someone