43 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ: ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΕΙΜ. ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ 5ο

Ενόψει του πολύ μεγάλου επόμενου αθλητικού γεγονότος που δεν είναι άλλο από τους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Ν. Κορέας , το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2018 θα παρουσιάζουμε ανά ημέρα ένα μικρό αφιέρωμα σε αθλητές , ομάδες και στιγμές που έμειναν στην ιστορία και χαραγμένα καλά στις μνήμες των φιλάθλων.

Μια από τις πιο συναρπαστικές μονομαχίες στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων διαδραματίστηκε κατά τον τελικό της Ελεύθερης Κατάβασης ανδρών στο Αλπικό Σκι της Ολυμπιάδας του Σότσι στην Ρωσία το 2014. Ο αγώνας διεξήχθη στο Ρόσα Χούτρο Αλπίνε Ρεσόρτ κοντά στην Κράσναγια και ήταν μήκους 3495 μέτρων , μεγαλύτερο από το μέσο όρο των πιστών στο Παγκόσμιο Κύπελλο , και κατακόρυφης πτώσης 1075 μέτρων. Νικητής του αγώνα ο οποίος ήταν ο πρώτος του προγράμματος για το Αλπικό Σκι στο Σότσι , ήταν ο 23χρονος Αυστριακός σκιέρ Ματίας Μάγιερ , με τον Κριστόφ Ιννερχόφερ από την Ιταλία να είναι στην δεύτερη θέση και τον Κέτιλ Γιάνσρουντ από την Νορβηγία στην τρίτη. Ο Μάγιερ με μέση ταχύτητα 99,6 Km την ώρα και ταχύτητα καθόδου 8,5 μέτρα το δευτερόλεπτα μπόρεσε να φθάσει στο χρυσό μετάλλιο περνώντας τον Ιννερχόφερ στο δεύτερο μισό της πίστας και για μόλις 6 εκατοστά του δευτερολέπτου ενώ ο Γιάνσρουντ ήταν 10 εκατοστά πίσω από την κορυφή. Ο Ελβετός Κάρλο Γιάνκα αγωνιζόμενος τρίτος στην σειρά πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα αλλά πολύ γρήγορα πέρασε στη τρίτη θέση πίσω από τον Γιάνσρουντ και τον Αμερικανό Τράβις Γκάνονγκ. Ο ενδέκατος αγωνιζόμενος στον τελικό ήταν ο Μάγιερ ο οποίος κάνοντας την γρηγορότερη κούρσα τέθηκε επικεφαλής. Παρά την προσπάθεια του ο Άξελ Λουντ Σβίνταλ ο οποίος έβγαλε από το βάθρο τον Αμερικανό είδε λίγο αργότερο τον Ιννερχόφερ να τον βγάζει αυτός με την σειρά του εκτός μεταλλίων ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση και χάνοντας την νίκη χάρις σε μικρολαθάκια στην κούρσα του στο δεύτερο μισό της διαδρομής.

Μοιραστείτε την είδηση...Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email this to someone