44 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ: ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΕΙΜ. ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ 4ο

Ενόψει του πολύ μεγάλου επόμενου αθλητικού γεγονότος που δεν είναι άλλο από τους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Ν. Κορέας , το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2018 θα παρουσιάζουμε ανά ημέρα ένα μικρό αφιέρωμα σε αθλητές , ομάδες και στιγμές που έμειναν στην ιστορία και χαραγμένα καλά στις μνήμες των φιλάθλων.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων διαδραματίστηκε κατά τον τελικό των 10 χιλιομέτρων κλασσικής τεχνικής ανδρών στο Cross Country της Ολυμπιάδας του Ναγκάνο στην Ιαπωνία το 1998. Νικητής του αγώνα ήταν ο Νορβηγός σκιέρ Μπιορν Ντέλιε , ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών όχι μόνο στα χειμερινά αγωνίσματα , έχοντας κατακτήσει στην καριέρα του σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων 8 χρυσά και 4 αργυρά ενώ σε παγκόσμια πρωταθλήματα 9 χρυσά , 5 αργυρά και 3 χάλκινα. Ο Νορβηγός σούπερ σταρ περίμενε είκοσι λεπτά περίπου στον τερματισμό να χαιρετήσει τον Φίλιπ Μπόιτ , τον πρώτο αθλητή της Κένυας  που έπαιρνε μέρος σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή ήταν μια κίνηση που σήμανε στην συνέχεια μια διαρκής φιλία μεταξύ των δύο αθλητών αφού λίγες βδομάδες αργότερα ο Ντέλιε θα δώσει στο πρώτο παιδί του το όνομα του Κενυάτη σκιέρ. Ο Μπόιτ μάλιστα γεννήθηκε στο Ελντορέτ της Κένυας στο οποίο γυμναζόταν ο μεγάλος δρομέας Κιπκ Κέινο ο οποίος είχε κατακτήσει δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 και 1972.

Μοιραστείτε την είδηση...Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email this to someone