Νέα καταγγελία για τον Ταρλά από την Π.Ε.Δ.Μ.Η.Ε.Δ.Ε. – Είχαν τους λόγους τους αυτοί που πίστευαν ότι δεν θα γίνει το έργο…

gipedo-mytilinis

Νέα καταγγελία για το έργο της ανακαίνισης του  Ταρλά αυτή τη φορά από την Π.Ε.Δ.Μ.Η.Ε.Δ.Ε.

Η νέα αυτή τροπή έρχεται να επιβεβαιώσει κάποιους οι οποίοι από την αρχή υποστήριζαν ότι το έργο του γηπέδου Μυτιλήνης όχι μόνο δεν θα εκτελεστεί αλλά ούτε καν θα ξεκινήσει.

Διαβάστε τι λέει στο έγγραφό της η Π.Ε.Δ.Μ.Η.Ε.Δ.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (Π.Ε.Δ.Μ.Η.Ε.Δ.Ε.)

ΑΧΑΡΝΩΝ 35 ΑΘΗΝΑ 104 39-ΤΗΛ: 2108232210, 2108251673, FAX: 2108224641

E-mail: pedmiede@tee.gr

Αρ.Πρωτ.:   920                                                                  Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2013

                                                   

ΠΡΟΣ: 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΟΙΝ: -Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κ. Κυριακή Γιαννακίδου.

-Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

-Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτριο Βουνάτσο.

-Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητ. κ. Κων. Αστυρακάκη.

-Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

-Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

-Γενικό Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

ΘΕΜΑ: «Ανάκληση Απόφασης 1091/2013, Θέμα 69, έγκρισης διακήρυξης ΕΣΥ και εντύπων προσφοράς (τιμολόγιο και προϋπολογισμός) για την δημοπράτηση του έργου «Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης- Εργασίες επισκευής και αναβάθμισης», προϋπολογισμού 1.550.000€ με ΦΠΑ.

 

Κύριοι,

Πληροφορηθήκαμε την παραπάνω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία αποφασίστηκε η δημοπράτηση του παραπάνω έργου με την διαδικασία του αρ. 35 του Ν. 4053/2012 «μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με το αρ. 35 του Ν. 4053/2012 αποτελεί εξαιρετική διαδικασία, που σύμφωνα με το αρ. 125 του Ν. 3669/08, στο μέτρο που είναι απολύτως απαραίτητο, εφαρμόζεται εάν λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για τις ενδιαφερόμενες αναθέτουσες αρχές δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοιχτές, κλειστές ή με διαπραγμάτευση διαδικασίες με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού που αναφέρονται στο αρ. 124 του Ν. 3669/08. Οι περιστάσεις που επικαλούνται οι αναθέτουσες αρχές για την αιτιολόγηση της κατεπείγουσας ανάγκης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορρέουν από δική τους ευθύνη.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ως κατεπείγουσα ανάγκη θεωρείται η ανάγκη εκτέλεσης ποδοσφαιρικών αγώνων της τοπικής ομάδας μέσα στα όρια της περιόδου 2013-2014. Δυστυχώς, όμως, ακόμα και με ακριβή τήρηση των προθεσμιών, η ολοκλήρωση των εργασιών θα επιτρέψει την διεξαγωγή ενός- δύο αγώνων εντός του εν λόγω σταδίου, πράγμα που ουδόλως θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων (όπως ισχυρίζεται η απόφαση της οικονομικής επιτροπής).

Εξ’ άλλου, η εφαρμογή μιας ανοιχτής διαδικασίας, σύμφωνα με τα λόγια του περιφερειάρχη, θα επέφερε καθυστέρηση 30 ημερών (όσο οι διακοπές του Πάσχα), καθυστέρηση που με τίποτα δεν θα άλλαζε τον στόχο για την διεξαγωγή αγώνων εντός της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014.

Η αιτιολόγηση αυτή θα ήταν δόκιμη πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου. Άποψη μας είναι ότι πρέπει να ακολουθηθούν οι ανοιχτές διαδικασίες με δημοσίευση διαγωνισμού σύμφωνα με το αρ. 124 / Ν. 3669-08. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η περίοδος που διανύει η χώρα μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε φαινόμενα καταστρατήγησης υφιστάμενων έγκυρων θεσμικών ρυθμίσεων, αιτούμεθα να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

 

 

Για την ΠΕΔΜΗΕΔΕ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ  ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ                                    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ

 

Μοιραστείτε την είδηση...Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Email this to someone